Kasano srećan zbog plasmana u četvrtfinale

Italija je pobedila Irsku 2:0, a Kasano je postigao prvi gol u 35. minutu. Konačan rezultat postavio je Mario Baloteli u 90. minutu, što je bilo dovoljno da se Italijani kao drugi u Grupi C plasiraju u naredni krug takmičenja.

"Ova utakmica je mnogo odlučivala. Veoma sam srećan, jer smo uspeli da se plasiramo u četvrtfinale", rekao je Kasano u ponedeljak.

Selektor Italije Čezare Prandeli priznao je da je utakmica bila veoma važna i da je bila teška, naročito u psihičkom smislu.

"U prvih 20 minuta nismo mogli da igramo kako smo želeli. Kada smo konačno uspeli da organizujemo igru na sredini terena stvari su se promenile. Stvorili smo pritisak pred protivničkim golom", rekao je Prandeli.

Selektor Irske Đovani Trapatoni ocenio je da je njegov tim odigrao najbolji meč na Evropskom prvenstvu, mnogo bolje nego protiv Španije i Hrvatske.

"Poštovali smo sve što smo se dogovorili, a Italijani su iskoristili neke naše greške. Ponosan sam kako smo igrali. Izgubili smo, ali časno i zato mislim da smo možda zaslužili malo više", rekao je Trapatoni.

Beta

Pogledajte još