Đurković: Već smo se pokazali kao dobri organizatori

0

Generalni sekretar Rukometnog saveza Srbije Božidar Đurković kazao je da je "prezadovoljan" zbog toga što je Srbija dobila organizaciju Evropskog prvenstva za žene 2012. godine i da će pripreme za turnir početi "već sutra".

„Prezadovoljan sam zbog toga… To samo dokazuje da su se priče kako su svi zadovoljni našom organizacijom muškog šampionata sada i potvrdile“, rekao je Đurković agenciji Beta.

Turnir će se održati od 4. do 16. decembra u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Vršcu.

Diomaćin je prvobitno bila Holandiji, ali je ona 4. juna odustala, a kandidovale su se Srbija, Hrvatska, Danska, Makedonija, Island, Norveška, Poljska, Rumunija, Rusija, Slovačka i Švedska.

„Konkurencija je bila velika, ali zbog dobre organizacije muškog EP, zbog dobre infrastrukture i velikog broja gledalaca, mi smo pobedili“
, ocenio je Đurković.

On je kazao da nije ostalo mnogo vremena da se turnir organizuje, ali će sve biti lakše pošto je program isti kao i za muško takmičenje.

„Imaćemo malo problema jer je kratak rok. Celo leto je zauzeto Olimpijskim igrama, te praktično imamo septembar, oktobar i novembar da sve organizujemo, ali sa pripremama krećemo već sutra“, istakao je Đurković.

Beta

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.