Kako čuvati hranu na tropskim temperaturama?

0

Namirnice kao što su: meso, jaja, mlečni proizvodi mogu se lako pokvariti i zbog toga ih je potrebno čuvati na temperaturi ispod 3 stepena Celzijusa.

Prilikom nabavke smrznutih namirnica dobro bi bilo da ih pakujte zajedno u jednu kesu ili se potrudite da kese sa smrznutim artiklima budu jedna pored druge. Na taj način će se usporiti proces otapanja.

Ako pakujete hranu za izlet, smrznute proizvode spakujte direktno iz zamrzivača i potrudite se da hrana koju ćete prvo koristiti bude na vrhu.

Ukoliko koristite prenosive frižidere nemojte ih ostavljati do pola popunjene. Ako je ostalo mesta najbolje bi bilo da ga popunite sa ledom. Frižider je bolje držati u kabini automobila jer se gepek brže zagreje.

U nedostatku prenosivog frižidera možete improvizovati sa zaleđenim flašama vode, a dostupne su i specijalne torbe raznih oblika koje čuvaju temperaturu hrane određeno vreme.

Proizvodi koji se lako kvare mogu biti opasni ako se duže od jednog sata nalaze na temperaturi preko 30 stepeni. Ako niste sigurni u ispravnost namirnice nemojte da reskirate.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.