Otkazana vežba na Pasuljanskim livadama nakon nesreće

BEOGRAD, 19. juna 2012. (Beta) - Ovogodišnja vežba Vojne akademije "Diplomac 2012" otkazana je nakon nesreće na poligonu Pasuljanske livade u kojoj je dvoje kadeta poginulo a sedam povredjeno, zbog čega je oko 600 studenata svih godina upućeno u svoju matičnu kasarnu u Beogradu, potvrdjeno je agenciji Beta.

Načelnik Uprave za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane pukovnik Milivoje Pajović rekao je da je ove godine bilo u planu da vežba završne godine Vojne akademije bude izvedena zajedno sa nekim drugim jedinicama Vojske Srbije, ali da je nakon nesreće koja se dogodila u toku priprema za vežbu odlučeno da se ona ove godine ipak ne održi.

Pajović je, medjutim, rekao da ta odluka neće ugroziti nastavni proces kadeta Vojne akademije, odnosno da će školovanje biti dovršeno u Beogradu.

Govoreći o povredjenim kadetima četvrte godine Vojne akademije, Pajović je rekao da je procena lekara da je stepen njihovih povreda takav da će oni bez ikakvih smetnji moći da završe školovanje, odnosno da budu proizvedeni u oficire kada se oporave.

Pogledajte još