Englezi pobedili uz pomoć sudije

Jedini gol na utakmici postigao je Vejn Runi u 48. minutu.

Englezi će u četvrtfinalu igrati protiv Italijana, koji su zauzeli drugo mesto u Grupi C, dok Ukrajinci nisu uspeli da prođu dalje.

Ukrajincima je bila potrebna pobeda da bi se plasirali u četvrtfinale šampionata koji organizuju sa Poljskom, pa su utakmicu počeli ofanzivno, kontrolisali igru tokom većine prvog poluvremena, ali u tom delu igre nisu uspeli da stvore nijednu ozbiljniju šansu.

POGLEDAJ VIDEO: Engleska - Ukrajna 1:0

Englezi su u prvom poluvremenu imali jednu dobru priliku, kada je Runi posle centaršuta Ešlija Janga ostao sam na petercu, ali je loše zahvatio loptu i ona je otišla pored gola.

Vođstvo Englezima Runi je u 48. minutu doneo posle velike greške protivničkih fudbalera.

Stiven Džerard je centrirao sa desne strane, dva ukrajinska igrača zakačila su loptu, ona je potom prošla ispod ruke golmana Andreja Pjatova i došla do Runija, koji je ostao neometan na drugoj stativi i samo je ćušnuo u prazan gol.

Domaćini prvenstva su potom ponovo krenuli ofanzivno i 15 minuta posle primljenog pogotka stvorili dve velike prilike.

Prvo je posle centaršuta Andreja Jarmolenka sa leve strane Artem Milevski neprecizno šutirao glavom sa pet metara, iako je bio neometan, a potom je najveću šansu na utakmici propustio napadač Marko Dević.

Jevgenij Konopljanka je dodao do Devića, a Srbin sa ukrajinskim pasošem je izašao sam ispred golmana i šutirao sa 11 metara, a lopta je zakačila Džoa Harta i krenula ka golu, odakle je izbacio Džon Teri.

Ponovljeni snimak je pokazao da je lopta prešla gol-liniju pre nego što je Teri izbacio, ali i da je napadač Ukrajine bio u ofsajdu.

Ukrajina je posle te šanse nastavila da napada, ali nije uspela da stvori nijednu ozbiljniju šansu, pa su Englezi došli do pobede i prolaska u četvrtfinale.

U drugoj utakmici Grupe D Šveđani su u Kijevu pobedili Francusku sa 2:0.

Englezi su u Grupi D završili na prvom mestu sa sedam bodova, ispred Francuza sa četiri, dok su treći Ukrajinci sa tri boda, koliko imaju i poslednjeplasirani Šveđani.

Engleska će u četvrtfinalu igrati 24. juna u Kijevu, dok će se Francuzi sastati sa Špancima dan ranije u Donjecku.

Beta

Pogledajte još