Blan: Niko nije bio na očekivanom nivou

"Znali smo da će utakmica biti teška, ali nismo očekivali ovoliko. Nismo bili dovoljno jaki na terenu, a Švedska je igrala sa mnogo srca. Fizički su spremniji od nas, a imaju igrača koji može da prelomi. Razočarani smo rezultatom, jer niko nije bio na očekivanom nivou", rekao je Blan novinarima.

Švedska je pobedila sa 2:0 i premestila Francusku na drugo mesto tabele, što je "trikolorima" donelo duel sa braniocem titule i favoritom Španijom.

POGLEDAJ VIDEO: Švedska - Francuska 2:0

"Moramo da budemo optimisti. Naravno da smo želeli drugačiji ishod, ali je najbitnije da smo se plasirali u četvrtfinale. Švedska je igrala sjajno i čestitam joj na pobedi, ali oni će ići kući sutra"
, kazao je Blan.

Jedan novinar je pitao Blana da li je možda Španija lakši rival, jer se zna šta može da se očekuje, dok je Italija nepredvidiva selekcija, na šta je selektor imao duhovit odgovor.

"Da, možemo da dižemo moral i na taj i na razne druge načine, ali je činjenica da vam Španija ne daje mnogo loptu. Nije lako igrati protiv njih, a još imamo i dan manje odmora. Moramo da idemo na pobedu. Znam da je teško to zamisliti posle večerašnje partije, ali verujem da ćemo biti bolji, pošto večeras niko nije bio na očekivanom nivou"
, rekao je Blan.

Beta

Pogledajte još