Pet pesama da pokrenemo leto

0

Počelo je leto! Dobro nam došlo vreme laganih haljina, japanki, bikinija, zaljubljivanja na plaži, vožnje skuterima, osmeha na suncu i… naravno, letnjih pesmica! Podsećamo te na pet klasika, a ti nam u komentaru pošalji tvoje favorite!

Spori tempo, zavodljiva melodija… Čista ljubav dok sunce pecka. Klasik „Summertime“, neprevaziđeni Ela Ficdžerald i Luj Armstrong i sve podseća na baš ono zbog čega volimo leto. Leto, dobro nam došlo, zbog svega onoga što volimo kada ti dođeš! I Bili Holidej je volela „Summertime“ koliko i mi.

Saundtrek leta, mladosti, bivše Jugoslavije… Mladići kroz sunčane naočare „šacuju“ devojke koje baš samo to i žele. Seksi glas mladog Darka Rundeka, njegov stari Haustor i „Djevojke u letnjim haljinama volim“ – zauvek. Pa nije slučajno i Brus „The Boss“ Springstin prizivao „Girls In Their Summer Clothes„.

A šta se leti radi nekako najopuštenije? Pa upoznaju dečaci i devojčice. Kao da je briga manje, zato se i dešavaju ljubavi na prvi pogled. Baš kao što se desilo Deniju i Sendi iz filma „Brilijantin“. Mislite da je sedamdesetih bilo drugačije? Oh, ne… „Summer Nights“ su i tada bile inspirativne, kao i danas. Lepo kaže K.D. Land, sve je to „Summer Fling„.

Samo, nemoj da ti se pamet potpuno pomuti. Leto zna i da bude varljivo. Puno ti toga da, a onda ti nešto oduzme, taman da te drži u pripravnosti za predstojeću jesen. Nekada se i tebi, kao i Bananarama-devojkama, može destiti da sediš na vrelom asfaltu i lažno se smeješ jer… nekada se desi i „Cruel Summer“. Ili kako Abba kaže „Our Last Summer„.

Nekada nije loše biti ni u gradu tokom leta. Ima on tada drugačiji puls… Vreo, a miran. Kao da je više mogućnosti. Još šezdesetih godina su Lovin' Spoonful sve ubedili da je „Summer in The City“ sasvim u redu ideja. Mada, ko bi mogao da kaže „ne“ kada The Beach Boys nude, redom: Aruba, Jamaica, Bermuda, Bahama, Key Largo, Montego i onda, za kraj, „Kokomo“… Život! Stigneš brzo, a onda sve natenane!

Specijalan dodatak: Pet apsolutnih Nadlanu.com favorita za sve koji leti potpuno polude!
Koop – Summer Sun
Weezer – Island In The Sun
Elvis Presley – Summer Kisses, Winter Tears
Suba – Felicidade
Texas-Summer Son

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.