Pogledaj najveću svetsku kućicu na drvetu!

0

Iako Ginisova knjiga rekorda to još nije potvrdila, ova ogromna građevina s tornjem u Krosvilu, već se niz godina neslužbeno smatra najvećom svetskom kućom na drvetu.

Horrace Burgess realizaciju izgradnje ove kuće počeo je još 1993. godine, prenosi Index. Njena je najveća specifičnost to što je gotovo u potpunosti izgrađena od recikliranog materijala, a sve zajedno drži neverovatnih 285 hiljada eksera. Na projekt je dosad potrošio oko 12 hiljada dolara, ali ne žali ni za utrošenim novcem, a ni vremenom.

„Izgradio sam je za svakoga. To je Božja kuća na drvetu. Jednog sam se dana molio i Bog mi je rekao – ako mi izgradiš kuću na drvetu, postaraću se da ti nikada ne ponestane materijala„, naglasio je Burgess.

Osim s gomilom soba, ova je kuća izgrađena sa spiralnim stepenicama, vratima, tavanom i igralištem za košarku smeštenom na trećem spratu. Kao potporu za čak deset spratova ove kuće poslužilo je šest ogromnih stabala u okolini. Ova neverovatna kuća, poznata i kao „The Ministers Treehouse„, otvorena je za sve posetioce.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.