Englezi vežbaju penale za Italiju

"Treninzi pred meč sa Italijanima se odvijaju u uobičajenom ritmu, s tim što smo pojačali vežbanje penala. Došli smo u fazu turnira kada penale moramo da shvatimo ozbiljno, jer nam se u prošlosti dešavalo da važne mečeve izgubimo sa bele tačke", rekao je Hodžson.

On je dodao da se "sa penalima nikada ne zna i da su oni lutrija".

"Možete da vežbate izvođenje penala do besvesti, ali sve se svodi na trenutak koncentracije, samopouzdanja, sposobnosti da se isključite od dešavanja oko vas, od bučne publike i pritiska koji nosi vaš šut. Viđali smo da penale ne iskoriste igrači za koje smo mislili da su neprikosnoveni izvođači najstrožije kazne", rekao je Hodžson.

Reprezentaciju Engleske od 1990. godine prati prokletstvo penala, pošto su od tada pet puta ispadali na velikim takmičenjima.

Nemačka je eliminisala "Gordi Albion" u polufinalu SP u Italiji 1990. godine, isto kao i na EP 1996. godine.

Dve godine kasnije na SP u Francuskoj Argentinci su izbacili Engleze u osmini finala, a poslednja dva šoka sa bele tačke Englezi su doživeli od Portugalije na EP 2004. kada ih je domaćin eliminisao u četvrtfinalu, isto kao i na SP 2006. u Nemačkoj. Četvrtfinalni meč Engleska - Italija igra se u nedelju 24. juna u Kijevu.

(Tanjug)

Pogledajte još