Uhapšen sin najtraženijeg narko bosa

SJUDAD DE MEHIKO, 21. juna 2012. (Beta-AP) - Meksički marinci uhapsili su sina najtraženijeg narko bosa Hoakina "El Čapo" Gusmana Loere, vodje zloglasnog kartela Sinaloa, saopštila je u četvrtak mornarica.

Hesus Alfredo Gusman Salasar uhapšen je u zapadnoj državi Halisko na osnovu obaveštajnih podataka, navodi se u saopštenju, ne precizirajući kada je 26-godišnji sin narko bosa uhvaćen.

Američko ministarstvo finansija je početkom juna uvelo sankcije Gusmanu i njegovoj majci Mariji Alehandrini Salasar Hernandes, zamrznuvši im imovinu u SAD i zabranivši američkim državljanima da posluju s njima.

Hesus Gusman i njegov otac su u avgustu 2009. u američkoj državi Ilinois optužneni za trgovinu narkoticima.

SAD su uvele sankcije i drugim Gusmanovim sinovima, Ivanu Arčivaldu "El Čapito" Gusmanu Salasaru (31) i Ovidiju Gusmanu Lopesu (22).

Gusman je stavljen na američku listu najtraženijih 2001. godine, kada je pobegao iz zatvora sa maksimalnim obezbedjenjem skriven u kamionu sa vešom.

Magazin Forbs je 2009. stavio Gusmana na listu najbogatijih ljudi na svetu, sa imovinom koja se procenjuje na milijardu dolara.

Pogledajte još