Uhapšen sin najtraženijeg narko bosa

0

SJUDAD DE MEHIKO, 21. juna 2012. (Beta-AP) – Meksički marinci uhapsili su sina najtraženijeg narko bosa Hoakina "El Čapo" Gusmana Loere, vodje zloglasnog kartela Sinaloa, saopštila je u četvrtak mornarica.

SJUDAD DE MEHIKO, 21. juna 2012. (Beta-AP) – Meksički marinci uhapsili su sina najtraženijeg narko bosa Hoakina „El Čapo“ Gusmana Loere, vodje zloglasnog kartela Sinaloa, saopštila je u četvrtak mornarica.

Hesus Alfredo Gusman Salasar uhapšen je u zapadnoj državi Halisko na osnovu obaveštajnih podataka, navodi se u saopštenju, ne precizirajući kada je 26-godišnji sin narko bosa uhvaćen.

Američko ministarstvo finansija je početkom juna uvelo sankcije Gusmanu i njegovoj majci Mariji Alehandrini Salasar Hernandes, zamrznuvši im imovinu u SAD i zabranivši američkim državljanima da posluju s njima.

Hesus Gusman i njegov otac su u avgustu 2009. u američkoj državi Ilinois optužneni za trgovinu narkoticima.

SAD su uvele sankcije i drugim Gusmanovim sinovima, Ivanu Arčivaldu „El Čapito“ Gusmanu Salasaru (31) i Ovidiju Gusmanu Lopesu (22).

Gusman je stavljen na američku listu najtraženijih 2001. godine, kada je pobegao iz zatvora sa maksimalnim obezbedjenjem skriven u kamionu sa vešom.

Magazin Forbs je 2009. stavio Gusmana na listu najbogatijih ljudi na svetu, sa imovinom koja se procenjuje na milijardu dolara.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.