Potvrdjena presuda kojom se odbija zahtev za uslovni otpust

BEOGRAD, 22. juna 2012. (Beta) - Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je presudu Prvog osnovnog suda kojom je odbijena molba Miladina Kovačevića za puštanje na uslovni otpust sa izdržavanja kazne zatvora zbog napada na američkog studenta Brajana Štajnhauera, saopšteno je u petak.

Po oceni Apelacionog suda, prvostepeni sud je pravilno i potpuno utvrdio činjenično stanje i dao jasne i argumentovane razloge za svoj stav da u konkretnom slučaju nisu ispunjeni zakonski razlozi za otpuštanje Miladina Kovačevića na uslovni otpust.

Dodaje se da se na osnovu podataka dostupnih sudu ne može sa sigurnošću utvrditi da se okrivljeni popravio i da će se na slobodi dobro vladati.

"U konkretnom slučaju može se izvesti zaključak da je proces resocijalizacije zapravo još uvek u toku, te da će se potpuna svrha kažnjavanja ostvariti sa potpuno izdržanom kaznom", navodi se.

Prvi osnovni sud u Beogradu osudio je Kovačevića na dve godine i tri meseca 27. oktobra 2010. godine zbog teških telesnih povreda koje je naneo Štajnhaueru za vreme studija u SAD.

Pogledajte još