Arunović: Pripreme idu po planu

"Sve ide onako kako bi trebalo. Imam jake pripreme, dva treninga dnevno... oba su izuzetno jaka. Malo nas otežava ovo vreme, ali se spremamo na apsolutno sve, pa i na visoke temperature, mada je to malo verovatno u Londonu", rekla je Arunovićeva novinarima u Beogradu.

"Ukratko, izuzetno sam zadovoljna. Obično su mi rezultati u padu u jednom trenutku kada su ovako jake pripreme, a sada održavam visok nivo, što potvrduju rezultati na takmičenjima", kazala je ona.

Zorana Arunović i novinari sastali su se na strelištu na Carevoj ćupriji, što je jedini takav objekat na kome može da se vežba malokalibarski pištolj na 25 i 50 metara. To su discipline koje se treniraju samo na proleće i leto, pošto zatvorenih strelišta u Srbiji nema.

"To je sveprisutno pitanje kada neko dođe i vidi gde treniramo. Zimi u principu ne treniramo i to je veliki problem kod nas, pošto je ovo jedini kompleks sa nazovi uslovima za vežbanje 25 i 50 metara. Svi strelci sveta treniraju i vazdušni i mali kalibar tokom cele godine, a mislim da smo mi jedina nacija koja samo vazdušno trenira tokom cele godine", rekla je srpska reprezentativka.

"Svi čekamo da se nešto desi. Dobili smo mnogo usmenih obećanja, ali do sada ništa. Svi se nadamo da će se to u jednom trenutku desiti", dodala je Zorana Arunović.

Srbija će imati osam strelaca u Londonu, a javnost možda najviše očekuje od Zorane Arunović, koja je rekla da ne oseća neki poseban pritisak zbog toga.

"Nije to ništa posebno, jer sam ja ta koja može sebi da stvori najveći pritisak, pošto najviše očekujem od sebe. Vidim da se stalno priča ne o medalji, nego o zlatu...Znate šta, ne čekaju Igre samo mene da dođem. Ovo su mi prve Igre i ne nameravam da stanem pre toga. London je samo prva stanica u mojoj karijeri i nadam se da ću ići na još mnogo Igara i sigurna sam da ću jednom osvojiti medalju", rekla je srpska reprezentativka.

Beta

Pogledajte još