Crveno-beli otputovali u Sloveniju na pripreme

Zvezda će na Rogli boraviti od 22. juna do 2. jula, gde će odigrati niz prijateljskih utakmica. Prvi protivnik su Domžale, 25. juna, a zatim slede dueli sa ljubljanskom Olimpijom dva dana kasnije i trećeligašem Krškom 30. juna.

"Idemo u Sloveniju da dobro radimo i da se što bolje spremimo za narednu sezonu. Imaćemo dobre uslove za rad, i pobeći ćemo od ovih tropskih uslova u Beogradu"
, kazao je trener Robert Prosinečki uoči puta u Sloveniju.

Crveno-beli su juče ostali bez defanzivca Duška Tošića, koji će karijeru nastaviti u turskom Genčlerbirligiju.

"On je odlučio da ode, iskoristio je klauzulu koju ima u ugovoru i to je to. Razmišljamo o zameni za njega, u ekipi imamo dobre igrače na poziciji štopera, ali su uglavnom svi mladi i neiskusni. Zatekla nas je malo Tošićeva odluka, ali ćemo se u narednom periodu potruditi da nadomestimo njegov odlazak", dodao je Prosinečki.

Za razliku od Tošića, u Sloveniji su otišli Darko Lazović za koga se interesuje austrijski Salcburg, kao i Nikola Mikić koji ima ponudu ruskog Rostova.

Nakon Slovenije, Prosinečki će svoje izabranike od 4. do 12. jula odvesti na Zlatibor, gde će se "brusiti" forma za start evropskih kvalifikacija.

(Tanjug)

Pogledajte još