Siloviti Nemci u polufinalu EP

Golove za Nemačku postigli su Filip Lam u 39, Sami Kedira u 61, Miroslav Kloze u 68. i Marko Rojs u 74. minutu, dok su strelci za Grčku bili Jorgos Samaras u 55. i Dimitris Salpingidis u 89. Iz penala.

Nemačka će u polufinalu igrati protiv pobednika duela između Engleske i Italije, koji se igra u nedelju.

POGLEDAJ VIDEO: Nemačka - Grčka 4:2

Utakmica je počela inicijativom Nemaca, koji su od starta imali duplo veći posed lopte i stvarali šanse tokom celog meča, dok su se Grci odlučili za kontranapade.

Nemci su već u četvrtom minutu postigli pogodak, koji je sudija Damir Skomina poništio zbog ofsajda Andrea Širlea.

Do vodećeg pogotka, Nemci su najbliži golu bili sredinom prvog poluvremena, kada su za samo dva minuta stvorili četiri odlične šanse, međutim, istakao se grčki golman Mihalis Sifakis koji je dva puta odlično intervenisao.

"Panceri" su poveli u 39. minutu kada je Žerom Boateng dugim pasom uposlio Lama, koji je primio loptu i šutem sa 18 metara savladao Sifakisa.

(old_image)

Iako su i u drugom poluvremenu nastavili da dominiraju na terenu, Nemci su, ipak, primili gol posle kontranapada protivnika u 55 minutu.

Jorgos Fotakis je uposlio Dimitrisa Salpingidisa po desnoj strani, on ubacio loptu u peterac, a Samarars bio brži od Boatenga i klizeći sa tri metra pogodio mrežu Manuela Nojera.

Novu prednost Nemcima doneo je Kedira u 61. minutu kada je "zakucao" loptu u gol posle odličnog centaršuta Boatenga, a na 3:1 sedam minuta kasnije povećao je Klose koji je iskoristio loše istrčavanje Sifakisa i posle centaršuta Ozila loptu glavom poslao u prazan gol.

Na 4:1 prednost "pancera" povećao je Rojs, pošto je Klose izašao sam ispred grčkog gola, Sifakis mu je odbranio, ali se lopta odbila do novog igrača Borusije iz Dortmunda, koji je poslao u praznu mrežu.

Konačnih 4:2 postavio je Salpingidis iz penala koji je napravio Boateng, kada je u poslednjim minutima meča igrao rukom posle centaršuta Vasilisa Torosidisa.

Nemci će u polufinalu igrati u četvrtak, 28. juna na Nacionalnom stadionu u Varšavi.

Beta

Pogledajte još