Santoš: Nemačka je igrala veoma dobro

"Rekao sam igračima da bi potpuno okrenulo utakmicu ako postignu gol i da bismo mogli nešto više da uradimo. Postigli smo pogodak, ali smo veoma brzo primili drugi gol. To nam je 'odseklo krila' i posle toga nismo imali nikakve šanse da nešto više uradimo", rekao je Santoš posle utakmice u Gdanjsku.

On je istakao da je Nemačka igrala veoma dobro, a da se njegova ekipa nije u potpunosti pridržavala dogovora u napadu.

POGLEDAJ VIDEO: Nemačka - Grčka 4:2

"Nemačka je igrala veoma dobro, zasluženo su imali toliki posed lopte. Dokazali su da su jedna od najboljih reprezentacija sveta. Trebali smo malo drugačije da koristimo šanse, kada smo imali priliku da ubacimo loptu iz auta ili slobodnog udarca. Nemačka nas je pritisla ispred gola", kazao je Santoš.

"Čestitam mojim igračima, ne zbog današnje utakmice, već za sve ono što su uradili tokom celog turnira", dodao je grčki selektor.

(old_image)

Grci su u četvrtfinalu igrali bez suspendovanog kapitena Jorgosa Karagunisa, a Santoš je ocenio da je fudbaler Panatinaikosa mnogo nedostajao ekipi.

"Karagunis je veoma bitan igrač za nas, zbog svog iskustva i jer povezuje vezni red. Mnogo nam je nedostajao, posebno u prvom poluvremenu, kada nam je bio potreban igrač koji ume da zadrži loptu da bi se ostali igrači odmarali", kazao je Santoš.

On je ocenio i da njegova ekipa može mnogo da se poboljša do početka kvalifikacija za Svetsko prvenstvo koje počinju u septembru.

"Ništa ne bih promenio, imali smo dobar plan. Hteli smo da imamo veći posed lopte kako bismo stvorili neku šansu. Nismo dobro ubacivali loptu ka napadačima. Pokušaćemo ubuduće da sredimo neke stvari u igri. Do početka kvalifikacije za Svetsko prvenstvo možemo da budemo mnogo bolji nego što smo trenutno"
, rekao je Santoš.

Beta

Pogledajte još