Tragedija u Hrvatskoj: Osam poginulih, 42 povređeno

0

Kako javljaju agencije osam čeških turista je poginulo, a 42 su povređena u stravičnoj nesreći koja se jutros dogodila na autoputu Zagreb-Split kada se autobus kojim su putovali prevrnuo kod tunela na Velebitu.

Kako je saopšteno iz hrvatske Državne uprave za zaštitu i spasavanje, autobus se prevrnuo kod tunela Krpani na Velebitu.

Pošto je probio centralnu ogradu na autoputu, prešao u suprotnu traku i prevrnuo se na bok.
U toku je uviđaj koji treba da razjasni uzrok nesreće, a akcija izvlačenja tela još traje.

Jutarnji list javlja da je među poginulima i jedno sedmogodišnje dete dok pojedini hrvatski mediji navode da se sumnja da je vozač zaspao za volanom.

Povređeni su nakon nesreće zbrinuti u bolnici Gospić, a tri najteže povređena lica biće helikopterom prebačena u zagrebački Klinički centar Dubrava čim njihovo stanje to bude dozvoljavalo.

Zbog nesreće je saobraćaj autoputem Zagreb-Split od jutros prekinut u oba smera između čvora Gornja Ploča kod Udbine i čvora Maslenica, zbog čega se koristi zaobilazni pravac Sveti Rok-Gračac-Obrovac-čvor Maslenica.

Jutarnji list je objavio da je iz autobusa smrti, samo 10 minuta pre nesreće, poslata poslednja poruka koja je glasila: Sve je ok! Nismo umorni, stižemo na more.

Izvor: Agencije/Kurir

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.