Blan: Španija pokazala da je bolja

"Uvek ste razočarani kada izgubite utakmicu, a posebno kada izgubite u četvrtfinalu prvenstva Evrope. Predstoji nam detaljna analiza ovog turnira, pa ćemo videti šta će se dalje desiti", rekao je Blan novinarima posle utakmice u Donjecku.

On je rekao da su u francuskom štabu znali da je "Španija najopasnija u napadima po levoj strani", ali da nisu uspeli da zaustave takvu igru rivala.

"Nema razloga da se stidimo i da priznamo da je Španija bolja od nas. To su večeras i pokazali. Mislim da su se pre meča više oni pribojavali nas, posebno naših napadača", rekao je Blan.

POGLEDAJ VIDEO: Španija - Francuska 2:0

Blan je rekao da je Francuska u odbrani morala da se koncentriše na više igrača pošto Španija na početku utakmice nije igrala s klasičnim centarforom.

Aktuelni evropski i svetski prvaci pobedili su večeras golovima Ćabija Alonsa u 19. minutu, posle centaršuta Đordija Albe s leve strane, i iz penala u 90. minutu.

Španija će u polufinalu igrati protiv Portugala, iduće srede, takođe u Donjecku.

Selektor Francuske ocenio je da najveće šanse za osvajanje trofeja na turniru u Poljskoj i Ukrajini imaju Španija i Nemačka.

Beta

Pogledajte još