Hodžson: Igrači su dali sve od sebe, zadovoljan sam

"Dali smo sve od sebe, preživeli smo razne probleme koje smo imali. Pokušali smo da u 90 minuta, a potom i 30 minuta produžetka izbegnemo penale, ali nismo uspeli. Italijani su pravili veliki pritisak na nas tokom celog meča. Dobro smo odigrali, zadovoljan sam", rekao je Hodžson posle utakmice u Kijevu.

Meč je posle 120 minuta završen 0:0, a posle penala su Italijani trijumfovali sa 4:2.

POGLEDAJ VIDEO:
Italija preko Engleske do polufinala

"Vežbali smo penale na treningu, jer su nam bili baksuzni ranijih godina. Igrači su dobro to odradili u pripremama, ali ne možete trenirati pritisak i nervozu, to je nemoguće. Imali smo pet veoma dobrih izvođača jedanaesteraca, ali su dvojica, nažalost, promašila. Penali su totalno drugačije takmičenje nego regularna igra", kazao je Hodžson.

Na pitanje novinara kako je moguće da je napadač "azura" Mario Baloteli sam imao više šansi na utakmici od cele engleske ekipe, Hodžson je rekao da je i njegov tim imao svoje prilike, ali da ih nije iskoristio.

"Bilo je prilika na obe strane, nije bilo šansi samo za Italiju. Oni su igrali dobro, ne želim da umanjim njihovu pobedu, ali je bila veoma dobra taktička bitka, a mi svoje šanse nismo iskoristili", rekao je on.

Selektor Engleske je ocenio da je Evropsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini bilo fantastično za njegovu reprezentaciju, ali da im je nedostajalo malo sreće.

"Ovo je bio fantastičan turnir za nas, imali smo dobru podršku i mogu biti zadovoljan. Nedostajalo nam je malo sreće. Veoma sam srećan kada vidim kako igrači nose dres reprezentacije, kako pristupaju utakmicama. Imamo i mnogo mladih igrača čije vreme tek dolazi", rekao je Hodžson.

Beta

Pogledajte još