Srušena još jedna kuća srpske porodice u Prištini

Kako je objavio radio iz Čaglavice, dom porodice Vesić je potpuno srušen, nema nikakvih tragova da je tu nekada bila kuća, a na novoj betonskoj ploči sada su mašine za pranje automobila.

Radio na svom internet portalu prenosi i sliku mesta na kom navodi da je bila kuća porodice Vesić.

Jedan od vlasnika kuće Đoka Vesić izjavio je da mu je teško što na mestu gde je živeo sa porodicom sada nema nikakvih tragova njihovog doma.

"Ne znam šta da radimo, kuću ne možemo ponovo da napravimo niti da tu živimo. Ostaće prazan prostor. U toj kući sa porodicom živeo sam 45 godina, tu su se rodile moje dve kćeri. Živeli smo sve do 1999. godine kada smo morali da odemo i više nismo smeli da se vratimo", kazao je Vesić.

Kako je naveo, komšija koji je uzurpirao imovinu, kuću je izdavao, a novac nikada nije stigao do vlasnika.

Pripadnici Oslobodilačke vojske Kosova izbacili su porodicu Vesić iz kuće u leto 1999. godine. Oni su tada bez stvari, čak i bez dokumenata, automobilom pobegli u Lipljan kod rođaka. Pod automobil
im je krajem 1999. godine podmetnuta bomba. Porodica Vesić sada živi u Gračanici.

Pre nekoliko dana u centru Prištine, nedaleko od glavnih kosovskih institucija srušena je porodična kuća profesora Tomislava Đokića, naučnog radnika sa Kosova koji je dobijao i međunarodna priznanja.

O tome je u Skupštini Kosova govorila i poslanica Jedinstvene srpske liste Rada Trajković.

PRIŠTINA, 25. juna 2012. (Beta)

Pogledajte još