Teniseri uspešni, teniserke ne

Branilac trofeja Novak Djoković lako je prošao u drugo kolo, a mnogo problema nije imao ni Janko Tipsarević, dok je Viktor Troicki morao da igra pet setova da bi se plasirao u drugo kolo.

U ženskoj konkurenciji, jedino je prošla Bojana Jovanovski posle predaje rivala, dok su eliminisane Jelena Janković i nova reprezentativka Vesna Dolonc.

Djoković je pobedio nekadašnjeg "broja jedan" Huana Karlosa Ferera u tri seta, 6:3, 6:3, 6:1 za sat i 39 minuta igre. On će u drugom kolu igrati protiv Rajana Harisona iz SAD.

Tipsarević je savladao Argentinca Davida Nalbandijana takodje u tri seta, 6:4, 7:6, 6:2, i zakazao duel sa Amerikancem Rajanom Svitingom.

Troicki je nastavio sa promenljivim igrama ove sezone, a to je pokazao i danas. On je dobio prva dva seta protiv Marsela Granoljersa, a onda je morao da se bori u petom setu da bi na kraju slavio sa 7:5, 7:6, 3:6, 2:6, 8:6.

Troicki će u drugom kolu igrati sa Martinom Klizanom.

Jovanovski se plasirala u drugo kolo Vimbldona pošto je Eleni Danilidu iz Grčke predala meč. U trenutku prekida bilo je 1:1 u setovima. Danilidu je dobila prvi set 7:5, a Jovanovski drugi sa 6:3 i u trećem je vodila sa 2:0.

Jovanovski će u drugom kolu igrati protiv 15. nosioca, Sabine Lisicki iz Nemačke.

Nekadašnji "broj jedan" svetskog tenisa Jelena Janković nije imala sreće u žrebu, pošto je dobila Kim Klejsters, koja je slabo rangirana zbog brojnih povreda, ali je Vimbldon počela u dobrom zdravstvenom stanju i u dva seta je dobila Srpkinju, 6:2, 6:4.

Vesna Dolonc je prošla tri kruga kvalifikacije, ali je u prvom kolu izgubila od Bugarke Cvetane Pironkove u tri seta, 5:7, 6:0, 7:5.

Beta

Pogledajte još