Privremeno obustavljanje proizvodnje u železari

SMEDEREVO, 26. juna 2012. (Beta) - Rukovodstvo Železare Smederevo najavilo je u utorak da će u prvoj nedelji jula privremeno obustaviti rad druge visoke peći, dok reprezentativni sindikati melatalskog sektora traže da se to spreči i najavljuju sindikalnu borbu u slučaju da obustava rada potraje duže od dve nedelje.

"Zbog potrebe promene sistema finansiranja, rukovodstvo Železare Smederevo donelo je odluku da se u prvoj nedelji jula rad na drugoj visokoj peći prebaci na režim tihog hoda", saopšteno je iz te fabrike.

Dodaje se da se u ovom momentu ne može proceniti koliko dugo će Železara ostati na tom režimu rada, odnosno kada će imati dovoljno sirovina da pokrene proizvodnju i da se obezbedi kontinuirani rad visoke peći.

"Naša su očekivanja da se to dogodi najkasnije krajem septembra, do kada bi trebalo da bude poznato da li ćemo imati strateškog partnera ili ćemo, ukoliko tender za strateškog partnera ne bude uspešan, uspostaviti dugoročno komercijalno partnerstvo", navedeno je u saopštenju.

Rukovodstvo Železere je istaklo da veruje da će se steći uslovi da se najkasnije krajem septembra nastavi sa proizvodnjom u toj kompaniji, čime bi se obezbedilo snabdevanje domaćih potrošača proizvodima iz njenog asortimana, veći obim izvoza i socijalna sigurnost zaposlenih.

Pogledajte još