Kina šalje diplomce na selo

0

LONDON, 26. decembar 2008. (FoNet) – Kineske vlasti odlučile su da primene neke od kontroverznih strategija Mao Ce Tunga i šalju hiljade tek svršenih studenata koji ne mogu da se zaposle, u ruralne krajeve zemlje sa zadatkom da obrazuju seosko stanovništvo, piše Dejli telegraf.

LONDON, 26. decembar 2008. (FoNet) – Kineske vlasti odlučile su da primene neke od kontroverznih strategija Mao Cetunga i šalju hiljade, tek svršenih studenata koji ne mogu da se zaposle, u ruralne krajeve zemlje sa zadatkom da obrazuju seosko stanovništvo, piše „Dejli telegraf“.

List piše da je, 40 godina nakon što su milioni studenata bili poslati u kineska sela tokom „Kulturne revolucije“, ekonomska kriza primorala studente na isti korak.

Ministarstvo prosvete u Pekingu saopštilo je da će u cilju borbe protiv nezaposlenosti povećati obim tog projekta koji je prvobitno bio uveden 1968. godine i trajao sve do 1980.
kada je ukinut zbog kritika da je služio da udalji disidente i klasne neprijatelje iz centara u kojima leži kineska vlast, prenosi BBC.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.