IFC podržava gradjevinsku industriju u Srbiji

VAŠINGTON, 27. juna 2012. (Beta) - Medjunarodna finansijska korporacija (IFC) investirala je u sredu 50 miliona evra u manjinski paket akcija kompanije Titan cement Kipar kako bi pomogla razvoj infrastrukture i gradjevinarstva u Srbiji i Makedoniji.

Ta investicija IFC-a, člana grupacije Svetske banke, podržaće razvoj Titanovih podružnica u jugoistočnoj Evropi - Cementaru Kosjerić u Srbiji, USJE u Makedoniji i Šarcem (SharrCem) na Kosovu, navodi se u saopštenju.

Investicija će pomoći da se u cementarama sprovode standarde zaštite životne sredine i energetske efikasnosti, kao i da se poboljša vertikalna integracija. Zajednički proizvodni kapacitet tri cementare u Srbiji, Makedoniji i Kosovu iznosi oko 3,5 miliona tona godišnje.

"Titan će iskorisiti investiciju IFC-a da razvija poslovanje u južnoj Evropi, kao odgovor na rastuće zahteve za infrastrukturnim i gradjevinskim projektima u regionu", rekao je direktor grčke Titan grupe za jugoistočnu Evropu i istočni Mediteran Majkl Sigalas (Mićael).

On je dodao da je to treća investicija IFC-a u regionalni biznis grčke Titan grupe.

Pogledajte još