Student prevarant Stefan pao "ispit skrivanja"!

0

Policija je uhapsila Stefana Vlajkovića, koji je srpskoj javnosti postao poznat kada je za medije pričao da je pregovarao sa NASA o lansiranju prvog srpskog satelita, piše "Press"!

Od trenutka raspisivanja poternice, Vlajković je živeo u ilegali u okolini Vrnjačke Banje.

Stefan Vlajković je na osnovu falsifikovanog dokumenta krajem decembra prošle godine dobio stipendiju Fonda za mlade talente. On je nedavno izbačen sa Fizičkog fakulteta.

Fakultet je odlučio da Vlajkoviću, koji je iz okoline Vrnjačke Banje, trajno zabrani upis na svim nivoima studija, rekao je prodekan Fizičkog fakulteta Ivan Dojčinović i podsetio da je podneta i krivicna prijava. Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je policija raspisala potrenicu za Vlajkovićem zbog prevare. Reč je o mladiću o kome su mediji nedavno pisali da je kao naucnik i doktorant na Tehnološkom institutu u Cirihu ubedio NASA da napravi „srpski satelit“.

Vlajković tvrdi da mu je prodekan Fizickog fakulteta Ivan Dojčinović namestio aferu u cilju promocije jedne politicke stranke.

Dojčinović redovno projektuje ideje jedne političke partije koja još ne može da se odluči da li je za ulazak u Evropu ili ne. On je želeo da iskoristi moj projekat, kako bi imao pristup evropskim fondovima. Dojčinović je jednu studentkinju ucenio da uđe s njim u seksualnu aferu kako bi položila ispit. Čak je organizovao peticije na fakultetu jer njegova devojka nije mogla da položi jedan ispit – rekao je između ostalog, Vlajković.

Izvor: Press

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.