Španija sa penala do finala

Utakmica je posle regularnih 90 minuta i produžetaka završena bez golova, a aktuelni evropski i svetski prvak je posle penala pobedio sa 4:2.

Protivnik Španije u finalu biće poznat posle meča u kojem će se sutra u Varšavi sastati Nemačka i Italija.

POGLEDAJ VIDEO: Španija preko Portugala do finala

Golove za Španiju postigli su Andres Inijesta, Đerar Pike, Serhio Ramos i Sesk Fabregas, dok su za Portugal bili precizni Pepe i Nani.

Na početku penal serije šuteve Ćabija Alonsa i Žoaa Mutinja odbranili su golmani, dok je štoper Portugala Bruno Alveš u četvrtoj seriji pogodio prečku.

U regularnom delu utakmice nijedna ekipa nije ozbiljnije ugrozila gol protivnika, a jedini udarac u njegov okvir bio je u 68. minutu, kada je kapiten Španije Ćavi Ernandes šutirao pravo u Riuja Patrisija.

Portugalci su disciplinovanom i agresivnom igrom neutralisali prepoznatljivu pas igru Španaca, koji su u prvom poluvremenu imali dva nešto opasnija pokušaja, u 12. i 29. minutu kada su Alvaro Arbeloa i Andres Inijesta šutirali preko gola.

"Furija" u drugom poluvremenu, osim šuta Ćavija, nijednom nije ugrozila gol Patrisija, dok je u ekipi Portugala nekoliko puta udarcima iz daljine pokušavao Ugo Almeida, međutim njegovi šutevi odlazili su daleko preko gola.

Veliku šansu za pobedu Portugal je imao u 90. minutu, posle kontranapada četiri na dva, ali je Raul Meireleš loše dodao loptu Ronaldu, koji je sa ivice šesnaseterca neprecizno šutirao.

Španci su u produžecima bili bolji rival i imali dve najbolje šanse na utakmici, međutim golman Portugala Patrisio uspeo je u 104. Minute da odbrani šut Inijeste, koji je ostao neometan na 10 metara, a u 111. i udarac Hesusa Navasa sa sedam metara iskosa desno.

Finale Evropskog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini igraće se u nedelju, 1. jula na Olimpijskom stadionu u Kijevu, a Španci će braniti titulu koju su pre četiri godine osvojili na šampionatu u Austriji i Švajcarskoj.

Beta

Pogledajte još