Vlade Divac: Sportisti imaju puno slobodnog vremena

Jednom sportista uvek sportista?

Postoje sportisti koji su aktivni celog svog života .To je individualno i zavisi pre svega od zdravlja, ali sportista u duši ostajete večno.

Omiljeni sport, osim košarke?

Pre svega fudbal ali i tenis koji je veoma popularan u današnje vreme zbog Noleta. Volim da gledam sve mečeve u kojima učestvuju naši sportisti .

Kako komentarišete sve češće smrti mladih sportista?

Takve stvari su dešavale i dešavaće se .To je sastavni deo života, kao što su život i smrt svakoga od nas . Važno je da neke stvari budu prepoznate u ranom detinjstvu, jer možda ne treba započinjati sportsku karijeru iz zdravstvenih razloga. Mislim da je najveći problem pregled svih tih mladih ljudi, koji, kao što rekoh treba započeti u ranom detinjstvu .

Čiji je to propust?

To je greška svih nas: nekada roditelja, nekada klubova , saveza, doktora, društva.. Nekada imate premambiciozne roditelje, preambicozme trenere, preambiciozno društvo. Uvek treba naći meru i biti realan.

Omiljeni restoran? Ne mogu da izdvojim jedan, jer u Beogradu ima dosta dobrih restorana. Često odem u "Public", zbog pogleda.

Kolika su odricanje vrhunskih sprotista?
Da biste bili vrhunski u bilo kojoj profesiji, morate se mnogo odricati i uložiti dosta truda i rada.Ništa nije teze biti vrhunski sportista od recimo vrhunskog novinara. Kako sejete tako žanjete.

Imaju li sportisti slobodnog vremena? Imaju i to puno ali posle karijere.

Pogledajte još