Kvalifikacije bez Veličkovića, Perovića i Markovića

Ivković je skratio spisak od 24 igrača na 21 za kvalifikacije za EP koje će se održati u Sloveniji. Konačan spisak biće poznat 4. jula.

Sa prvobitnog spiska ispali su Mladen Jeremić, Andrija Milutinović, Novica Veličković, Stefan Marković i Kosta Perović, a naknadno su pozvani Vladimir Štimac i Vladimir Micov.

"Razmišljali smo da odložimo skraćivanje spiska zbog povreda. U karijeri nikada nisam bio u ovako delikatnoj situaciji. Nisam očekivao da će biti toliko ozbiljno...", rekao je Ivković novinarima u Kući košarke u Beogradu.

"(Stefan) Marković, (Novica) Veličković i (Kosta) Perović nisu tu zbog povreda. Oni nisu dovoljno spremni i ne mogu da dostignu vrhunsku formu koja je potrebna za ove kvalifikacije. Ti igrači su bili nosioci igre i to što sada nisu tu ne znači da su zauvek obrisani", dodao je Ivković.

On je rekao da je zbog serije pregleda koji predstoje prvom centru reprezentacije Nenadu Krstiću odlučio da naknadno pozove Vladimira Štimca, dok se Vladimir Micov nije našao na prethodnom spisku zbog "dezinformacije o povredi".

Kvalifikacije za EP 2013. godine u Sloveniji počeće 14. avgusta, a reprezentacija Srbije igraće u grupi sa Islandom, Crnom Gorom, Slovačkom, Estonijom i Izraelom.

"Mislim da bi ove kvalifikacije trebalo da budu jedna prekretnica za nas. Moraćemo ozbiljno da radimo, a biće nam potrebna i podrška javnosti i navijača", kazao je Ivković.

Selektor je rekao da je prilikom formiranja stručnog štaba imao problem pošto, zbog klupskih obaveza, nema puno trenera koji mogu potpuno da se posvete radu sa nacionalnim timom.

Ivković je za pomoćnike odredio Aleksandra Kesara, Vladu Vukoičića i Gorana Topića.

Reprezentacija će se okupiti 8. jula.

Beta

Pogledajte još