Drugari za Lidiju: Beogradski univerzitet podržao humanitarnu akciju

0

Studenti Univerziteta u Beogradu pokrenuli su humanitarnu akciju pod nazivom "Drugari za Lidiju". Sada je otvoren i humanitarni SMS broj 1626 za pomoć Lidiji! Aktiviraj se i ti!

Humanitarna akcija „Drugari za Lidiju“ ima za cilj da pomogne studentkinji druge godine master akademskih studija Arhitektonskog fakulteta Lidiji Stojanović koja boluje od autoimune bolesti jetre.

Univerzitet u Beogradu svesrdno je podržao studente u naporima da pomognu svojoj koleginici i uzeo aktivno učešće u realizaciji humanitarne akcije „Drugari za Lidiju“.

Na inicijativu Univerziteta u Beogradu, humanitarnu akciju koju u ime Univerziteta sprovodi Zadužbina Dragoljuba Marinkovića, otvaranjem humanitarnog sms broja 1626 podržale su kompanije MTS, Telenor i VIP. Humanitarni broj aktivan je za korisnike sva tri mobilna operatora, a cena poruke iznosi 50 dinara (korisnici MTS mreže plaćaju 0,092 dinara za uslugu slanja SMS-a). Dovoljno je poslati praznu poruku na ovaj broj i dati svoj doprinos akciji.

Svoju podršku dali su i Grad Beograd, Srpski poslovni klub „Privrednik“ i Srpska asocijacija menadžera.

Lidija Stojanović od 2000. godine, boluje od autoimune bolesti jetre. Po mišljenju lekara njeno trenutno stanje zahteva hitnu transplataciju jetre koja jedino može da se izvrši u inostranstvu, a troškovi operacije iznose oko 120.000 evra. S obzirom da njeni roditelji nemaju dovoljno sredstava da plate neophodnu operaciju, okupili smo se oko zajedničkog cilja da pomognemo Lidiji.

Aktiviraj se i pokaži humanost!

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.