Kako da šminkom uvećate oči

Uz nekoliko make-up trikova vaše oči ne samo da će izgledati veće, nego će dobiti potrebnu dubinu, a oći će izgledati sveže i odmorno, što će učiniti da oči budu prva stvar koju će primetiti na vašem licu.

Maskaru i na donje trepavice

Iako često čujemo savet da donje trepavice ne treba mazati maskarom,ako imate manje oči baš to treba da uradite. Našminkane donje trepavice pomoći će da vaše oči budu upadljivije i dobiju lep oblik.

Bela senka u uglovima

Ako imate sitne oči zaboravite na nanošenje samo jedne boje senke na celi kapak. Bez obzira na to da li se šminkate u stilu smokey eyes, natural look ili stavljte neobične šarenu kombinacije,u uglove kapaka uvek nanesi belu senku koja će vizuelno povećati i otvoriti oko.

Bela olovka

Bela olovka "otvoriće" pogled, pa je uvek nanosite na donju unutarašnju ivicu kapka. Ako se bojite da je preupadljiva, slobodno je možete zameniti i svetlo ružičastom ili bež olovkom.

Ajlajner

Ajlajner će vizuelno povećati vaše oči, ali morate biti oprezni sa njegovim nanošenjem jer u slučaju neveštog nanošenja možete jako da smanjiti oči. Ajlajner nikada ne nanosite na celu liniju kapka, već počnite od polovine kapka s tankom linijom uz ivicu trepavica, pa je lagano povecavajte kako idete prema spoljašnjem uglu oka. Takođe, pazite na to da je ajlajner uvek uredno nanesen i da crta nije predebela.

Uvijač za trepavice pod obavezno

Veoma je poželjno da nabavite kvalitetan uvijač za trepavice i da naučite da ga koristite jer će vam uvijene trepavice pomoći da oći izgledaju veće nego što jesu.

Pogledajte još