Đoković na Troickog za četvrtfinale

Prvi reket sveta i branilac titule bez mnogo napora je savladao Čeha Radeka Štepaneka sa 4:6, 6:2, 6:2, 6:2, dok je Troicki odličnom partijom u tri seta nadigrao Argentinca Huana Monaka - 7:5, 7:5, 6:3.

Đoković nije najbolje započeo duel protiv Štepaneka, dopustivši 27. teniseru sa ATP liste da se ponada iznenađenju. Prvi set ličio je pomalo na "zagrevanje" svetskog broja jedan, koji je u pojedinim trenucima delovao odsutno i pravio njemu nesvojstvene greške.

Sve se, međutim, preokrenulo u nastavku mečca. Đoković je polako hvatao odgovarajući ritam i nametao tempo koji Čeh nije mogao da izdrži. Kako je borba odmicala, Srbin je potpuno preuzeo inicijativu i bilo je jasno da Štepanek nema šta da traži u ovom okršaju.

Posebno impresivan Novak Đoković je bio u četvrtom setu, kada je povremenim egzibicionim potezima priuštio uživanje teniskim sladokuscima. Gotovo se poigravao sa protivnikom, koji je vrlo brzo odustao od ozbiljnog otpora, pa je branilac trofeja, nakon dva sata i 53 minuta borbe u šampionskom stilu okončao duel iskoristivši prvu meč loptu.

Bila je to sedma pobeda Đokovića nad Štepanekom u njihovom osmom susretu na ATP turnirima.

Troicki je oduševio protiv Monaka i najavio konačno podizanje forme u nastavku sezone. Igrao je strpljivo i precizno, a posebno je bio siguran na servisu, za koji Argentinac, inače specijalista za šljaku, nije imao rešenje.

Pogledajte još