Nemačka gazda u Evropi, ali ne u fudbalu

0

Italijanski dnevni listovi slavili su danas "dvostruki podvig" – plasman fudbalske reprezentacije u finale Evropskog prvenstva posle pobede nad Nemačkom, ali i odluci lidera evrozone da pomognu Italiji.

Italija je pobedila Nemačku sa 2:1, a lideri evrozone dogovorili su se rano jutros da pokušaju da pomognu Španiji i Italiji direktnim upućivanjem pomoći bankama u krizi, i izdvoje 120 milijardi evra za podsticaj evropske ekonomije.

„Italija – Nemačka 2:1, Monti – Merkel 0:0“, naslov je jednog teksta levičarskog lista Fato Kvotidijano (Il Fatto Quotidiano.)

„Monti ne popušta“
napisao dnevnik Mesađero (Il Mešaggero) koji govori o „borbi“ sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel u Briselu, a pozdravio je „čarobnu“ Italiju na sinoćnjoj utakmici u Varšavi.

Komentator milanskog dnevnika Korijere dela Sera (Corriere della Sera) ocenio je da će Nemci biti „gazde“ u Evropi, ali ne u fudbalu.

„U fudbalu smo mi Nemci“, naveo je on.

List Republika (La Repubblica) naveo je da je italijanski premijer Mario Monti na samitu šefova država i vlada EU, koji je u Briselu počeo juče, a završava se danas, igrao na „kartu veta“ i postavio „ultimatum“.

Sportski dnevnik Korijere delo sport (Corriere dello sport) pozdravlja „veliku Italiju“ i Marija Balotelija, koji je, kako se navodi, „potopio“ Nemačku, a Italiju odveo u „raj“, uprkos tome što sinoć favorit bila Nemačka.

„Velika Italija u finalu“, navela je Gazeta delo sport (Gažeta dello Sport) i podsetila na dva „sjajna“ Balotelijeva gola.

Republika je sinoćnju utakmicu nazvala „remek-delom“, posebno tokom prvog poluvremena, koje, kako je navedeno, treba da pokaže svima koji su sumnjali u Balitelijeve napadačke sposobnosti da nisu bili u pravu.

Beta

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.