Izložba Biti Rimljanin u Skupštini grada

0

BEOGRAD, 30. juna 2012. (Beta) – Izložba "Biti Rimljanin" biće otvorena ovog vikenda u Skupštini grada, a gradjani će moći da pogledaju kako je izgledao život stanovnika rimskog Singidunuma.

BEOGRAD, 30. juna 2012. (Beta) – Izložba „Biti Rimljanin“ biće otvorena ovog vikenda u Skupštini grada, a gradjani će moći da pogledaju kako je izgledao život stanovnika rimskog Singidunuma.

Posetioci će izložbu moći da pogledaju od 10 do 17 časova, a subotom i nedeljom od 13 časova biće organizovana stručna vodjenja kroz postavku.

Ljubitelji arheologije moći će da saznaju zbog čega je Singidunum postao značajan rimski grad, šta je to uslovljavalo njegov društveni i ekonomski razvoj, ko su bili njegovi žitelji i na koji način ih je zajednička kultura, svakodnevica ili religija činila Rimljanima.

Kako je objavio „Beoinfo“, izložba „Biti Rimljanin“ simbolično predstavlja mali deo reprezentativnog arheološkog fonda Narodnog muzeja, koji čini više od 300.000 artefakata i numizmata praistorijskog, rimskog i srednjovekovnog perioda.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.