Babaja pobednik "Operacije Trijumf"

Predstavnik Bosne i Hercegovine, Adnan Babajić, pobednik je prve sezone takmičenja “Operacija Trijumf”, što mu omogućava snimanje albuma za "Melody music", kao i potpisivanje ekskluzivnog ugovora sa svetski poznatom kompanijom "Universal" koja mu obezbeđuje svetsku karijeru.

- Moram priznati da sam trenutno pod jednom vrstom šoka, što ne mogu da opišem, ali u svakom slučaju predivno se osećam. Bilo mi je teško do poslednjeg trenutka, jer je tenzija bila velika, a nije se znalo ko je pobednik.

S obzirom da je pobedniku zagarantovana inostrana karijera, Adnan je javno obećao da će hitno upisati kurs engleskog jezika, što će mu olakšati izvođenje pesama. Iako ga mnogi smatraju folk pevačem, on se ne uzbuđuje, jer kako kaže - dolazi iz jednog malog Bosanskog mesta, Živinica, gde se pretežno sluša narodna muzika.

- Od malih nogu pevam zabavnu muziku, ali sebe ipak zamišljam u pop muzici. Sigurno ću svoju karijeru nastaviti muzičkim pravcem koji sam učio ovde na akademiji "Operacije Trijumf". Želja mi je da snimim duet sa Dinom Merlinom i Željkom Joksimovićem koje mnogo volim. Posle ovoga šta bih još mogao da poželim, osim da predstavljam svoju zemlju na Evroviziji ove godine u Rusiji - kratko nam je otkrio vidno uzbuđen pobednik čvrsto držeći u ruci statuu zvezde.

Finalno veče, za koje je vladalo veliko interesovanje publike i fanova, počelo je zajedničkom pesmom petoro kandidata - Adnana Babajića (BiH), Aleksandra Belova (Makedonija), Danijela Pavlovića (Srbija), Nine Petković (Hrvatska) i Vukašina Brajića (BiH). Umesto gostujućih poznatih zvezda, kompletan muzički program bio je u znaku finalista, ali i bivših učesnika, koji su šou upotpunili novim pesmama sa njihove zajedničke kompilacije. Veliku podršku studenti su imali od direktora Saše Dragića i svih profesora koji su svojim plesnim umećem i pozitivnom energijom pokušali da razbiju tremu finalistima.

Posle prvog preseka glasanja, šou je napustio najkontroverzniji učesnik Danijel Pavlović (polubrat Marije Šerifović), zatim Nina Petković, a onda i Aleksandar Belov, dok su dva predstavnika Bosne i Hercegovine ostala u samoj završnici. Adnan i Vukašin odmerili su snage u poslednjoj rundi, pesmama "Tebi je lako" Bojana Marovića i "Highway to hell" sastava “AC/DC”.

Tačno u ponoć voditeljski tandem Ana Mihajlovski i Dragan Marinković Maca, objavili su pobednika kao i tačan broj pristiglih glasova (1.105.119). Tada su svi zaboravili na 100 dana provedenih u kući "Operacije Trijumf", naporne treninge, rano ustajanje, slaganja i neslaganja. Da ne zaboravimo, ovaj šou imao je i jednu trudnicu.

Raskošna scenografija, zvučni i svetlosni efekti, dim, prskalice, konfete, improvizovana vatra, šampanjac i skok pobednika u publiku samo su deo ove sjajne, raspevane večeri, koju će svi dugo pamtiti.

Tekst: Jelena Antonijević

Pogledajte još