Poraz FMP-a u Železniku

BEOGRAD, 6. decembra 2009. (Beta) - Košarkaši FMP-a izgubili su u Železniku od španske Pamese sa 65:84 (27:24, 19:18, 6:26, 13:16) u petom kolu Grupe G Evrokupa.

Najefikasniji u četvrtom porazu "pantera", koji je ekipi ostavio samo teoretske šanse za prolaz dalje, bio je Dragan Labović sa 26 poena, dok je Mladen Jeremić dodao 16.

Rafa Martines postigao je 15 poena za goste, dok je Šamond Vilijams dodao 12, a Vule Avdalović 11.

Pobednik utakmice odlučen je u trećoj četvrtini, pošto je FMP u prvom poluvremenu, pre svega zahvaljujući raspoloženom Laboviću, uspevao da parira protivniku, čak i da u jednom trenutku povede sa šest poena razlike 34:28.

Labović je u prvom poluvremenu postigao 21 poen, a pogodio je sva četiri šuta "za tri".

Pamesa, koja je u Železniku imala i podršku oko 20 raspoloženih navijača, meč je prelomila kada je, posle vođstva FMP-a od 52:49 u šestom minutu treće četvrtine, napravila seriju od 19:0 i rezultat preokrenula na 68:52.

Gosti, koji su koristili loš šut FMP-a, u šestom minutu poslednje četvrtine imali su i maksimalnih 23 poena razlike, pošto je Avdalović postigao sedam uzastopnih poena za vođstvo 82:59.

Trener FMP-a Milovan Stepandić posle utakmice bio je vidno razočaran ponašanjem pojedinaca u svom timu, ali nije želeo da bilo koga imenuje.

"U prvom poluvremenu smo igrali dobro, ali su u drugom pojedini igrači pokazali neozbiljnost, loše zalaganje, nepoštovanje dogovora. Pokazali su da ne zaslužuju da nose dres FMP-a", kazao je Stepandić, koji je kritikovao i suđenje.

"Suđenje izraelskog sudije (Omera Esterona) bilo je na nivou tih mojih igrača, mada je glupo da pričam o suđenju kada smo izgubili sa ovolikom razlikom", naveo je Stepandić i ocenio da se u igri njegovog tima videlo i da nema iskusnog košarkaša koji bi preuzeo odgovornost u odlučujućim trenucima.

Trener Pamese Neven Spahija ocenio je da je njegova ekipa pokazala da je kvalitetnija od FMP-a, ali nije propustio priliku da pohvali tim iz Železnika.

"FMP, za mene, svake godine pravi čudo, pošto uvek prodaje igrače, ali uspeva da napravi dobar tim. U prvom poluvremenu su nam dali 46 poena i naravno da nisam zadovoljan igrom u tom delu. Kasnije smo bili bolji u odbrani i stvari su došle na svoje mesto", rekao je Spahija.

FMP: Čović 7, Labović 26, Marković, Lazić, Ilić 4, Stamenković, Raduljica 2, Protić 2, Musli, Samardžiski 4, Jeremić 16, Milutinović.

Pamesa: Oliver 10, Daglas 8, Perović 9, Vilijams 12, Kuko 6, Mirales 4, Avdalović 11, Martines 15, Pijetrus 1, Nilsen 8.

Pogledajte još