Hemofarm ponovo izgubio od Bilbaa

VRŠAC, 6. decembra 2009. (Beta) - Košarkaši Hemofarma izgubili su u Vršcu od Bilbaoa sa 62:82 (14:18, 14:25, 13:16, 21:23) u petom kolu Grupe H Evrokupa i ugrozili plasman u osminu finala takmičenja.

Vrščani ni u jednom delu meča nisu nagovestili da žele pobedu, a kamoli da nadoknade minus od 11 poena iz prve utakmice sa Bilbaom.

Najefikasniji u Bilbau bio je Renaldas Seibutis sa 22 poena, Salva Gardija dodao je 13, a Havi Salgado 11.

U Hemofarmu najefikasniji je bio Boris Savović sa 17, dok je Boban Marjanovic dodao 15 poena uz sedam skokova.

Trener Hemofarma Stevan Karadžić posle meča rekao je da je njegov tim naišao na kvalitetnu i raspoloženu ekipu koja nema ekstra zvezde, ali je dobro uigrana zbog čega se sa njom muče svi učesnici bogatog španskog prvenstva.

"Upozoravao sam ekipu na to da su dobro uigrani. Počeli smo nervozno, dozvolili ofanzivne skokove i otvoren šut za tri poena. Nismo imali unutrašnju igru, nedostajala su nam tri igrača iz prve postave", rekao je Karadžić.

Trener Bilbaoa Vidorete Tus rekao je da utakmica nije bila jaka koliko su oni očekivali, jer je jedan od najboljih košarkaša Hemofarma Nebojša Joksimović bio povređen.

"Našoj odbrani je bio olakšan posao. Hemofarm je jače počeo drugu polovinu utakmice, ali mi smo bili spremni", rekao je Tus.

Hemofarm je u dosadašnjem toku sezone ostvario dve pobede i doživeo tri poraza, pa će za plasman u osminu finala morati da se bori u poslednjem kolu takmičenja.

Bilbao je već obezbedio prvo mesto, a Hemofarmu će rivali za drugu poziciju biti crnogorska Budućnost i češki Nimburk.

Hala: Centar "Milenijum", Vršac.

Gledalaca: 2.000. Sudije: Kristodulu, Spiros (Grčka), Tomov (Bugarska)

Hemofarm: Pavković 8, Despotović 3, Lambić, Božović 2, Marković 5, Savović 17, Krstović 2, Mačvan 6, Petrović, Borisov 4, Obrenović, Marjanović 15.

Bilbao: Hampl 13, Gardija 5, Sainutis 22, Savović 8, Banić 2, Salgado 11, Vajs 4, Vaskez 5, Luis 5, Blums 3.

Pogledajte još