U Hrvatskoj počelo snimanje filma o princezi Dajani

Britanska drama prati poslednje dve godine Dajaninog života, pre tragične smrti u saobraćajnoj nesreći u Parizu 1997. godine. Prva filmska klapa pala je u Opatiji 30. juna, a snimanje je u ponedeljak nastavljeno u Zagrebu. Hrvatska "glumi" četiri lokacije - Francusku, Australiju, Veliku Britaniju i Bosnu i Hercegovinu, a završetak snimanja u Hrvatskoj očekuje se 15. jula.

Hrvatski audio-vizuelni centar je u saopštenju naveo da su britansku producentsku kuću na dolazak u Hrvatsku podstakle izuzetne lokacije, ali i mere podsticaja ulaganja u audiovizualnu proizvodnju, odnosno povrat uloženih sredstava stranim investitorima u visini od 20 odsto koje je Hrvatska uvela ove godine.

U fokusu filma je tajna ljubavna afera princeze Dajane sa doktorom Hasnatom Kanom. Uz australijsku glumicu Naomi Vots ("21 gram", "Mulholland Drive") u ulozi pokojne britanske princeze, Kana igra Navin Endruz, poznat i po ulogama u filmovima "Engleski pacijent" i "Neustrašiva", kao i televizijskoj seriji "Izgubljeni".

FOTO GALERIJA: Naomi Vots kao princeza Dajana u Hrvatskoj

ZAGREB, 3. jula 2012. (Beta)

Pogledajte još