Šesti međunarodni festival čaja

Tradicionalni VI festival čaja biće održan od 4. do 8. februara 2009. godine u Nišu u prostoru Belog hola Kluba Vojske. 

Festival je promotivno-edukativnog karaktera i deo je velikog projekta FPA "Živeti sa prirodom" koji je podržan od Ministarstva poljoprivrede i Ministarstva ekologije Vlade Republike Srbije.
Na festivalu će biti organizovane tribine u saradnji sa stručnim i ekološkim udruženjima, predavanja, prezentacije, promocije, sastanci sa odgovarajucim institucijama. 

Izloženi će biti proizvodi od lekovitog, aromatičnog i začinskog bilja, kao što su čajevi za uživanje, lekoviti čajevi, razni začini i proizvodi od njih, kozmetički, medicinski i drugi proizvodi od lekovitog i aromatičnog bilja, ambalaža za iste i drugi proizvodi, literatura, časopisi... 

Festival je prodajnog karaktera. 

Ulaz za posetioce je besplatan, a radno vreme festivala je od 09.00 do 18.00. 

Planiramo je  takmičenje za dodelu priznanja NAJ ČAJ, naj dizajn, najbolji nastup, inovaciju. Svi učesnici dobijaju zahvalnice za učešće. Pobednici u kategorijama pored plaketa i umetnički rad "Zlatni čajnik". 

Cilj manifestacije je da upozna javnost sa raspoloživim prirodnim resursima i obimu njihove eksplatacije u Srbiji; kvalitetom, asortimanom i posebnim odlikama lekovitog, aromatičnog bilja koje je prisutno na tržištu, da podstakne ostvarivanje regionalne i međunarodne saradnje; doprinese povećanju plasmana proizvoda, izvozu na ino-tržište; većoj upotrebi lekovitog i aromatičnog bilja u domaćinstvima i da u saradnji sa rukovodstvom grada Niša, nadležnim, ali uspavanim upravama, podstakne da i na ovaj način uzmu aktivno učešće u ostvarivanju misije «za humanije gradove i zdraviji život u njima».

Pogledajte još