Pit Doerti i Andrej Pejić glavne Gotjeove inspiracije (VIDEO)

Novu kolekciju čuvenog modnog dizajnera koji živi da izaziva - Žan Pol Gotjea inspirisao je jedan problematični talenat britanske muzičke scene - "loš dečak" Pit Doerti koji nedavno debitovao kao glumac u filmu "Confession of a Child of the Century".

POGLEDAJ: Trejler filma "Confession of a Child of the Century"

Gotjea je toliko oduševila Doertijeva interpretacija čoveka koji ponire u očaj nakon što se razočara u život i ljubav da mu je posvetio čitavu svoju novu kolekciju koja je drugačija, izazovna, posebna i... vrlo Gotje sa bezobraznim duhom dragog Pita.

Jednu od najzanimljivijih, providnih, crnih haljina ove kolekcije poneo je Andrej Pejić i nikoga nije ostavio ravnodušnim, kao i obično.

Mi znamo šta je to posebno što će nas uvek privlačiti u Doertiju i kada je u najgorem stanju, međutim, šta je to što je protreslo 60-godišnjeg Gotjea pa ga je izabrao za svoju "muzu":

- Rekao sam sebi "Bože, kako je zavodljiv. Dekadentni kicoš. I to je moja kolekcija" - kaže Gotje nakon revije koja je, na žalost, mnoge razočarala na Nedelji visoke mode u Parizu.

U novoj Gotjeovoj kolekciji, osim duha Pita Doertija, jasno je vidljiv i uticaj art decoa. Tu su vidljive grudi ispod providnih materijala, prsluci od satena, kabere šeširi iz 19. veka, turbani, dosta crne boje... Raskoš kicoša, definitivno. Nismo toliko razočarani. Štaviše, to je Pit iz vizure Gotjea - kome to može da se ne svidi?!

Video: Nova kolekcija Žan Pol Gotjea

Pogledajte još