Raikonen ostaje u Ferariju i jedva čeka sezonu

MADONA DI KAMPILJO, 15. januara 2009. (Beta-Rojters) - Vozač Ferarija Kimi Raikonen odbacio je nagađanja da želi da napusti ekipu, a novinarima je u timskoj bazi rekao da jedva čeka početak sezone, koja bi trebalo da bude uzbudljvija zbog novih propisa.

Šampion takmičenja iz 2007. godine, koji je prošlu sezonu završio na razočaravajućem trećem mestu, rekao je da jedva čeka da vidi da li će novi, aerodinamički dizajn automobila i druge promene koje omogućuju lakše preticanje stvoriti bolju zabavu.

"Nadam se da će unaprediti trku, to je ono što treba Formuli jedan. Problem je što to sada zaista ne znamo", rekao je Raikonen.

Stručnjaci i analitičari dovodili su u pitanje njegovu motivaciju prošle sezone, ali je Finac odbacio navode da se hladi njegov odnos prema Formuli jedan.

"Apsolutno želim da pobeđujem isto kao što sam i pre želeo. Da ne uživam u tome, ne bih bio ovde. Ferari ima fine ljude sa kojima se lako komunicira. Još sam svetski šampion, samo ne od prošle godine. Nemam razloga da menjam način na koji radim neke stvari", rekao je Raikonen.

Mediji su stalno povezivali dvostrukog šampiona Fernanda Alonsa iz Renoa sa prelaskom u Ferari. Italijanski sportski dnevnik Gazeta delo Sport objavila je da postoji tajni dogovor sa Špancem da pređe u Ferari 2011. godine, kada istekne ugovr Raikonenu i Felipeu Masi.

"Imam ugovor sa ovu i sledeću godinu. Ne brinem se oko nagađanja, ne osećam spoljni pritisak", rekao je Raikonen.

Šef tima Ferarija Stefano Domenikali, koji je Raikonena sa naklonošću opisao kao osobu koja "živi na svojoj planeti", nije želeo da se bavi nagađanjima.

"Fernando je sjajan vozač, ali mi smo zadovoljni Kimijem i Felipeom", rekao je on.

Pogledajte još