Filmovi od kojih glumci plaču

Jedan od najpopularnijih glumaca današnjice - Rob Petinson, kako sam kaže, "mnogo veću bliskost oseća prema životinja nego ljudima" pa mu je vodopad suza izazvao dokumentarac "Marš pingvina" (March of the Penguins). I nama je, Robe, i nama je...

- "Moja devojka" (My Girl) me toliko rasplače... - rekla je svojevremeno magazinu "W" Natali Portman. Ova devojka zaista ima ukusa, a film sa Mekolijem Kalkinom i Anom Člamski je jedan od nežnijih porodičnih filmova ikada snimljenih.

Glumac koji je svojim ulogama otopio bezbroj ženskih srca, iznenadiće vas svojim izborom filma koji ga uvek razneži. Ili možda ipak neće? Kolin Firt, poput mnogih od nas, izuzetno emotivno doživljava animirani film "Dambo" (Dumbo):

- Dambo... Mislim, mamu bebe slona zaključavaju u zatvor. Pa ko se ne bi rasplakao? Hajde, ko?

Još jedna prelepa dama sa prefinjenim osećajem za pravi emotivni film je i Šarliz Teron.

- Volim filmove koji vas na neki način uhvate nespremne i onda vas razbiju a niste ni svesni toga, pa se malo smejete, malo plačete. To su moji omiljeni filmovi za plakanje - kaže Šarliz navodeći sjajnu dramu "50/50" sa Džozefom Gordonom-Levitom kao svoj favorit.

Kada je imala devet godina, Milu Kunis je u suzama ostavio dečiji film "Free Willy" o dečaku koji spašava svog prijatelja kita Vilija, dok je njenog "drugara sa povlasticama" - Džastina Timberlejka uništilo kada je umro tata lav u crtanom filmu "Kralj lavova" (The Lion King).

Sestre Fening - Dakota i El histerično su, poput nas, plakale uz film "Marli i ja" (Marley & Me), a Džejms Franko ipak više reaguje na "ženske filmove" pa ga je izuzetno potresla smrt lika Džulije Roberts u filmu "Čelične magnolije" (Steel Magnolias).

Iako za sebe kaže da skoro nikada ne plače na filmovima, Breda Pita je posebno ranjivim ostavila porodična drama sa Kevinom Klajnom i Hejdenom Kristensenom u glavnim ulogama - "Life as a House". Slažemo se, Brede, to je jedan izuzetno dirljiv film. Spremite se da vam srce bude slomljeno.

Za razliku od kolega glumaca koji "plaču na sigurno" - životinje i potresne porodične priče, Mišel Vilijams ipak više voli "umetnički tužnu priču". Kao film od koga su joj se oči nadule od plakanja, Mišel je navela meksičku dramu "Silent Light" o svešteniku čija vera je dovedena u pitanje kada se zaljubi u ženu.

Marku Volbergu se supruga smejala koliko je plakao gledajući film "Služavke" (The Help), što ne verujemo da se desilo Elizabet Olsen ili Nikol Kidman koje dele ljubav i suze dok gledaju klasik tragične ljubavi "Prohujalo sa vihorom" (Gone With the Wind).

Koji film tebe uvek rasplače?

Pogledajte još