Srbija startovala pobedom nad Egiptom

POREČ, 17. januara 2009. (Beta-Fonet(old_image)) - Muška rukometna reprezentacija Srbije pobedila je u Poreču selekciju Egipta sa 30:22 (12:12) u utakmici prvog kola Grupe D na Svetskom prvenstvu u Hrvatskoj.

Najefikasniji u timu Srbije bio je Aleksandar Stojanović sa šest golova, dok je Momir Ilić postigao jedan pogodak manje.

Najbolji strelac selekcije Egipta bio je Ahmed El Ahmar sa osam pogodaka.

U prvoj utakmici prvog kola selekcija Norveške ranije danas savladala je Saudijsku Arabiju sa 39:23.

Reprezentacija Srbije u drugom kolu igra sutra u 20.15 protiv aktuelnog evropskog prvaka Danske.

Plasman u drugu fazu Svetskog prvenstva ostvariće po tri prvoplasirane reprezentacije iz svake od četiri grupe.

Prvih 15 minuta današnjeg meča proteklo je u izjednačenoj igri, u kojoj je uglavnom Egipat imao gol prednosti. Srbija je prvi put povela u 16. minutu (7:6), kada je imala igrača manje, ali je Stojanović bio precizan.

U narednih deset minuta Srbija je odigrala veome dobro u odbrani, što je rezultiralo vođstvom od 12:9. Poslednjih šest minuta prvog poluvremena, ipak, pripalo je Egipćanima, koji su postigli tri uzastopna gola.

Izabranici Jovice Cvetkovića odlično su počeli drugo poluvreme i u uvodnih deset minuta napravili seriju od 8:1 za vođstvo od 20:13.

Nekoliko puta u drugom poluvremenu Srbija je imala osam golova prednosti, a Egipćani su se najviše približili "orlovima" u 50. minutu, kada je Josri smanjio na 23:18.

O dobroj igri Srbije najbolje svedoče i podaci da je golman Dimitrije Pejanović imao 17 odbrana i da su se svi rukometaši Srbije, osim čuvara mreže, upisali u strelce.

Pogledajte još