Partizan osvojio bod na gostovanju mađarskom Egeru

BEOGRAD, 17. januara 2009. (Beta) - Vaterpolisti Partizana odigrali su večeras 7:7 na gostovanju mađarskom Egeru (3:4, 1:1, 1:1, 2:1), u utakmici trećeg kola Grupe D Evrolige.

To je Partizanu prvi remi u takmičenju, a "crno-beli" su u prva dva kola ostvarili pobede. Eger je večeras osvojio drugi bod, uz poraz od Vašaša u prošlom kolu.

Po jedan gol za Partizan postigli su Filip Filipović, Rajan Bejli, Andrija Prlainović, Jugoslav Vasović, Duško Pjetlović, Stefan Mitrović i Vlada Vujasinović.

Najefikasniji u mađarskom timu bio je Žolt Varga sa dva pogotka.

Mađarski tim je od prvog minuta imao inicijativu i vođstvo. Eger je poveo golom Varge, ali su "crno-beli" veoma brzo izjednačili golom Filipa Filipovića iz peterca.

Aron Feltam bio je precizan za 2:1, ali je Amerikanac Rajan Bejli doneo novo izjednačenje Partizanu.

Eger je poveo sa 3:2 golom povratnika u tim Petera Biroša, a strelac trećeg gola za Partizan bio je Vlada Vujasinović. U finišu prve četvrine drugim golom na meču Varga je povisio na 4:3.

Drugu i treću četvrtinu obeležila je veoma čvrsta igra u odbrani i veliki broj promašenih šuteva na obe strane.

Partizan je u tih 16 minuta uspeo da zadrži rezultatski "priključak" sa Egerom, pa je na poslednji odmor otišao sa zaostatkom od jednog gola - 6:5.

Pogotkom Duška Pjetlovića na početku poslednje četvrtine Partizan je stigao do izjednačenja (6:6). U nastavku četvrtine, obe ekipe promašile su nekoliko šuteva iz situacija sa igračem više.

Ipak, 82 sekunde pre kraja igrači Partizana dozvolili su Gaboru Hegedošu da se izbori za poziciju, a mađarski vaterpolista je preciznim šutem savladao Sora.

U samoj završnici meča, deset sekundi pre kraja meča Partizan je dobro izveo kontranapad, Jugoslav Vasović je ostao sam na levoj strani i, sjajnim šutom savladao golmana Sečija i doneo bod Partizanu.

U drugoj utakmici trećeg kola Grupe D mađarski Vašaš pobedio je na gostovanju ekipu Marseja sa 10:6.

Vaterpolisti Partizana u četvrtom kolu, koje se igra 7. februara, u Beogradu dočekuju Eger.

Pogledajte još