Cvetković: Poraz boli, ali još više povreda Nikčevića

POREČ, 18. januara 2009. (Beta) - Selektor rukometne reprezentacije Srbije Jovica Cvetković izjavio je posle poraza od Danske da mu je najteže što se Ivan Nikčević povredio, a da na bodove u meču sa evropskim prvakom nije ni računao.

Srbija je izgubila od Danske sa 36:37 (22:16), u drugom kolu takmičenja u Grupi D na SP u Hrvatskoj.

"Obe reprezentacije su dobile. Danska je dobila jednu veliku utakmicu, a Srbija saznanje koliko može. Prvi put smo na velikom takmičenju... Doživeli smo šok posle povrede Ivana Nikčevića na početku utakmice. Nismo računali na bodove u ovom meču i zato nam najteže pada povreda Nikčevića", rekao je Cvetković na konferenciji za novinare posle meča.

Levo krilo Nikčević je u drugom minutu meča doživeo jednu od najtežih sportskih povreda kada je pokidao Ahilovu tetivu. Kraj utakmice je dočekao na štakama i sa gipsom, pa je tako za njega šampionat završen i sledi mu dug oporavak.

Selektor Srbije istakao je da nema šta da zameri svojim igračima i da je za sve greške on kriv. 

"Pokazali smo nešto moćno i zato poraz boli. S druge strane, raduje me to što smo pokazali i šta možemo. Svakako da ćemo u meču sa Norveškom ići na pobedu", rekao je on.

Jedan od najboljih igrača Srbije u meču sa Danskom Mladen Bojinović ocenio je da je njegov tim zaslužio da pobedi.

"Čestitam protivnicima na fer i korektnoj igri tokom celog meča. Zaslužili smo pobedu, jer smo igrali bolje. Mislim da smo izgoreli od želje. Čestitam svojim igračima. Mi ćemo se oporaviti od ovog poraza i ovo nije kraj", rekao je Bojinović.

Levo krilo reprezentacije Srbije na meču sa Danskom igrao je srednjibek Danijel Anđelković, koji smatra da je njegovu ekipu slomio tempo protivnika.

"Izgleda da nas je slomio tempo. Dobro smo počeli utakmicu, iznenadili smo protivnika. Radili smo ono što smo hteli i što smo zamislili. Verovatno su umor i povreda Nikčevića uticali na krajnji ishod", rekao je Anđelković i dodao da on nije pravo levo krilo.

Prema njegovim rečima, ekipa je mnogo izgubila ovim porazom, zbog toga što se istrošila a nije osvojila bodove.

"Treba da skupimo snagu do sutra. Idemo dalje", zaključio je Anđelković.

Selektor Danske Urlik Vilbek zahvalio se reprezentaciji Srbije na "fantastičnom meču".

"Veoma sam impresioniran kako se Srbija vratila na veliko takmičenje. Naročito kako je igrala u prvom poluvremenu. Tada nismo mogli ništa da uradimo, bila je mnogo bolja od nas. Mi smo brži i zato sam rekao mojim igračima da trče i mogao sam samo da se nadam da neće moći da izdrže naš tempo", rekao je Vilbek.

Reprezentativac Danske Jesper Jensen istakao je da je meč bio uzbudljiv i da je njegova ekipa imala mnogo sreće na kraju.

"Uspeli smo da stignemo veliku prednost Srbije, od šest, sedam golova. Nadam se da ćemo igrati bolje odbranu u narednim mečevima", rekao je Jensen i dodao da veruje da će Srbija uspeti da se plasira u drugu fazu takmičenja na SP.

Naredni meč Srbija igra sutra u 17 sati sa Brazilom.

Pogledajte još