Jankovićeva ubedljiva na početko grend slema u Melburnu

BEOGRAD/MELBURN, 19. januara 2009. (Beta-Fonet(old_image)) - Najbolja teniserka sveta Jelena Janković ubedljivo je počela takmičenje na Otvorenom prvenstvu Australije i do plasmana u drugo kolo turnira stigla prepustivši prvoj protivnici svega četiri gema.

Jankovićeva, koja je pre Australijan opena zbog bolesti bila prinuđena da pre vremena završi egzibicioni turnir u Hong Kongu, pobedila je 104. igračicu na WTA listi Ivon Mojsburger iz Austrije sa 2:0 (6:1, 6:3).

"Prvi mečevi su mi uvek najteži, posebno sada, jer oko dva meseca nisam igrala takmičarski meč. Zato je lepo kada konačno kreneš i to dobro", kazala je Jankovićeva, koja je Mojsburgerovoj u prvom setu prepustila svega šest poena.

Drugi set bio je nešto neizvesniji, ali je Jankovićeva, ipak, stvorila čak 12 brejk šansi, a četiri je i iskoristila.

"U prvom setu sam igrala dobro, ali sam u drugom izgubila koncentraciju i malo usporila. Ne smeta mi međutim. U narednim mečevima sve će doći na svoje mesto. Treba mi rutina, ritam. Jedva čekam sledeći meč", istakla je prošlogodišnja polufinalistkinja u Melburnu.

Jankovićeva, prvi nosilac turnira, u drugom kolu igraće sa 110. teniserkom sveta Kirsten Flipkens iz Belgije, koju je savladala 2006. godine na Otvorenom prvenstvu SAD.

Belgijanka je u prvom kolu eliminisala Rosanu De Los Rios iz Paragvaja sa 2:0 (6:3, 6:2).

Pogledajte još