Ako voliš "Tilvu Roš", zavolećeš i road movie "Neposlušni"!

"Neposlušni" je, nakon veoma uspešnog filma "Tilva Roš", novi dugometražni projekat produkcije Filmska kuća "Kiselo dete". Režiju potpisuje mlada, izuzetno talentovana rediteljka Mina Đukić, kojoj je ovo debi u sferi dugometražnog igranog filma. Već smo je upoznali zahvaljujući srednjemetražnom dokumentarnom filmu "YUGO, krаtkа аutobiogrаfijа" koji je svakako najavio da će ova mlada rediteljka moćnim koracima nastaviti dalje.

Mina Đukić na setu filma "Neposlušni"

(old_image)

"Neposlušni" je road movie, drama o odrastanju dvoje mladih ljudi koji provode leto zajedno, u svom rodnom gradu u Vojvodini.

Nakon što nas je film "Tilva Roš" apsolutno oduševio unevši osveženje u domaću kinematografiju kao što su to nekad na internacionalnom nivou učinili filmovi "Kids" Lerija Klarka ili "Slon" Gasa Van Santa, isti predosećaj imamo i od prvih nagoveštaja filma "Neposlušni" Mine Đukić. Posebno će biti interesantno pogledati domaći road movie i to iz vizure jedne dame.

Leni i Lazar su bliski prijatelji iz detinjstva. Leni, prinuđena da leto provede radeći u apoteci njenih roditelja, nestrpljivo čeka Lazarov povratak u mesto u kom su zajedno odrasli. Jednom
kada se ponovo sretnu odlučuju da zajedno krenu na nasumično putovanje biciklima i to po predelima njihovog detinjstva, u pokušaju da oktriju novo značenje njihovog odnosa.

Lik Leni tumači Hana Selimović, a Lazara - Nadlanu.com mladi glumački favorit Mladen Sovilj. Uz njih tu su i Minja Subota, Marko Janjić i drugi.

"Neposlušni" - prvo vizuelno rešenje

(old_image)

Premijera filma "Neposlušni" se očekuje u toku sledeće godine.

Pogledajte još