Jankovićeva oduševljena zelenom haljinom, patike problem

BEOGRAD/MELBURN, 19. januara 2009. (Beta) - Sigurna igra srpske teniserke Jelene Janković u prvom kolu Otvorenog prvenstva Australije nije bila jedina tema na konferenciji za novinare posle njenog meča sa Ivon Mojsburger.

Izveštače sa prvog grend slema sezone takođe je interesovala i zelena haljina Jankovićeve, a posebno njena najava da će uskoro i sama kreirati odeću.

"Sviđa mi se haljina, volim zelenu boju. Haljina je svetla, čini mi se da izgleda ženstveno", kazala je 23-godišnja Beograđanka.

Jankovićeva je nedavno potpisala ugovor sa kineskom kompanijom Anta Sports Produkts, koja ju je opremila za turnir u Melburnu.

"Haljinu nisam ja kreirala, ali ću ubuduće sa dizajnerskim timom praviti svoje haljine, ali i raznu drugu odeću sa mojim imenom", kazala je Jankovićeva posle pobede od 2:0 (6:1, 6:3).

"Oni (Anta Sports) su novi u tenisu, a za mene je velika čast što su me izabrali za prvo zaštitno lice", dodala je najbolja teniserka sveta.

Jankovićeva, ipak, nije bila sasvim zadovoljna opremom. Problem su bile patike.

"Stopala su mi gorela. Đonovi su se upalili. Verovatno ste i videli da sam stavljala led na stopala, pokušavala da ih ohladim... Reći ću im da stave neku klimu u patike. Tehnologija napreduje, a to bi zaista bilo lepo", navela je nasmejana Jankovićeva.

Prvog dana takmičenja u Melburnu temperatura je bila 36 stepeni Celzijusa, dok je na terenima još toplije.

Pogledajte još