Napred Ognjenka!

Najgledaniji domaći film u 2008. godini, debitantsko ostvarenje reditelja Uroša Stojanovića "Čarlston za Ognjenku" (internacionalni naslov "Tears For Sale"), učestvovaće na ovogodišnjem filmskom Festivalu u Santa Barbari (Santa Barbara International Film Festival). Festival, koji se održava po 24. put u periodu od 22. januara do 1. februara, od samog početka postavljen je kao prethodnica eminentnoj dodeli Oskara.

Film “Čarlston za Ognjenku” nalazi se u elitnom takmičarskom programu – International Feature Competition za filmove van engleskog govornog područja, sa još trinaest internacionalnih naslova. Inače, Ognjenka je ušla u trku za nagradu u konkurenciji od čak 250 filmova koji će biti prikazati na Festivalu.

 

 

Na ovogodišnjem Festivalu u Santa Barbari pojaviće se mnogi slavni filmski umetnici poput Kejt Vinslet, Klinta Istvuda, Mikija Rurkea, Kristin Skot Tomas, Penelope Kruz, Kejt Blanšet i Džordža Klunija. Ove godine "reditelj gost", koji će prezentovati svoja ostvarenja, biće Dejvid Finčer ("Sedam", "Borilački klub", "Neobična sudbina Bendžamina Batona").

Inače, reditelj Stojanović se već neko vreme nalazi u SAD, gde posredstvom agencije CAA (Creative Artist Agency) koja ga zastupa, iščekuje početak realizacije nekoliko velikih projekata koji su mu ponuđeni. U "kombinaciji" je SF-horor film "Night Fall", ali najverovatnije će Stojanovićevo prvo "holivudsko iskustvo" biti biografski film o legendarnom meksičkom glumcu i reditelju Emiliju - El Indio- Fernandezu.

Pogledajte još