Južna Koreja iznenadila Španiju, a Makedonija Rusiju

BEOGRAD, 22. januara 2009. (Beta) - Rukometaši Srbije pobedili su  Saudijsku Arabiju sa 38:29, pa će takmičenje na Svetskom prvenstvu u Hrvatskoj nastaviti kao drugoplasirana ekipa Grupe D.

Prvo mesto u Grupi D osvojila je i Danska, koja je u okršaju za tu poziciju savladala Norvešku sa 32:28, a samim tim večerašnje protivnike "gurnula" na stepenik ispod Srbije.

Danska, Norveška i Srbija će takmičenje nastaviti u novoformiraoj Drugoj grupi gde će im protivnici biti Nemačka, Makedonija i Poljska, koje su bila najbolje u Grupi C.

Nemačka je bila najbolja, što je potvrdila i večerašnjom pobedom nad Poljskom od 30:23. Makedonija je zauzela drugo mesto i to pošto je u poslednjem kolu iznenadila Rusiju 36:30.

Domaćini turnira, rukometaši Hrvatske u borbi za prvo mesto na tabeli Grupe B pobedili su Švedsku sa 30:26, dok se na treću poziciju neočekivano probila Južna Koreja, koja je savladala favorizovanu Španiju sa 24:23.

Hrvatska je prvu fazu završila sa maksimalnim učinkom od pet pobeda, što je u Grupi A uspela i Francuska, koja je u poslednjem kolu savladala Mađarsku sa 27:22.

Mađarska se, uprkos porazu, zadržala na drugoj poziciji, dok je treća pripala Slovačkoj, koja je pobedom od 28:23 sprečila pokušaj Rumunije da joj zauzme mesto u nastavku takmičenja. 

Druga faza takmičenja (24 -27 januara) 

Grupa 1 (Zagreb)
Francuska 4
Hrvatska 4
Švedska 2
Mađarska 1
Slovačka 1
J. Koreja 0 

Grupa 2 (Zadar)
Nemačka 4
Danska 4
Makedonija 2
Srbija 2
Poljska 0
Norveška 0

Pogledajte još