Poljska nanela prvi poraz Danskoj, nova pobeda Hrvatske

BEOGRAD, 24. januara 2009. (Beta) - Rukometna reprezentacija Poljske savladala je u Zadru selekciju Danske sa 32:28 u prvom kolu Druge grupe druge faze Svetskog prvenstva u Hrvatskoj.

Aktuelnom šampionu Evrope to je prvi poraz na šampionatu, dok su Poljaci osvojili prve bodove u drugoj fazi takmičenja.

Selekcija Poljske igrala je sjajno u prvom poluvremenu, koje je rešila u svoju korist sa 20:12, ali su u nastavku Danci, kao i na meču sa Srbijom, uspeli da se "vrate u život".

Utakmica je odlučena dva i po minuta pre kraja, kada su Danci imali samo gol zaostatka (29:28), ali su slabo izveli napad. Odmah nakon toga, Poljska je povisila na 30:28, a potom sjajnom odbranom osigurala pobedu.

U prvoj utakmici ove grupe Norvežani su pobedom nad Makedonijom (29:27) takođe stigli do prvih bodova u drugoj fazi takmičenja, dok su Srbija i Nemačka odigrale nerešeno 35:35.

Prvog dana takmičenja u Prvoj grupi druge faze na SP, Hrvatska i Francuska zabeležile su pobede i sačuvale maksimalan učinak.

Hrvati su pobedom nad Mađarskom od 27:22 napravili veliki korak ka polufinalu, gde će se najverovatnije naći i Francuzi nakon današnjeg trijumfa nad Švedskom (28:21). Selekcija Slovačke savladala je Južnu Koreju sa 23:20.

Pogledajte još