Trka u venčanicama: Srećan vikend Sanje Čigoje

Stotinak dama (redovni posetioci kažu – nikad manje) odlučilo je da ove godine udari sprint centrom grada a promoterka trke je, posle znamenitih sportistkinja Snežane Pajkić i Svetlane Kitić, bila manekenka Katarina Vučetić. Poznata „survajverka“ se obratila takmičarkama uoči trke:

Drago mi je što sam deo ove divne manifestacije. Hvala ljudima koji su zatvorili ulicu tako da to nikome ne smeta kao i gospođi Zorici (Jovanović, urednica magazina „Venčanje“, prim M.Ć.) što mi je ukazala čast. Meni je ovo deseti ili dvadeseti put da oblačim venčanicu, takav mi je posao – prema tome, vidite da nije strašno. Želim vam da sledeći put venčanicu obučete kada bude ono pravo i da partnera izaberete srcem“.

Sama trka nije donela mnogo neizvesnosti. Sanja Čigoja je od početka povela i sigurnim sprintom prva presekla vrpcu na cilju. Stazu je istrčala za 19.80 sekundi što je bilo dovoljno da, uz Duel Summer Feeling paket, koji je pripao svima nagrađenima, dobije i vikend na Zlatiboru za dve osobe. Drugoplasirana Sanja Ilić (20.05) osvojila je i dva sata vožnje kadilakom limuzine Krunić iz Velike Plane a trećeplasiranoj Slađani Vujović (22.02) je pripala večera za dvoje u restoranu „Amfora“. Izabrana je i mis trke – među mnogobrojnim lepoticama pobedu je odnela Marijana Rajić, utisak je da je presudila frizura. Mesto na slavljeničkom postolju zauzela je i Ivana Rule, devojka koja je na dan trk

(old_image)

e proslavila rođendan.

Pobednica Sanja Čigoja je, još uvek zadihana ali i nasmejana, ispričala prve utiske posle trke za „nadlanu“:

Odmah sam krenula brzo, mora katko kad je kratka staza. Samo sprint i ništa drugo. Inaće trčim na duže staze, od 3.000 metara nadalje. Psihički je lakše istrčati kraću stazu ali mi je bolje na duge staze jer imam više snage“.Ovo ti je prvo učešće u Trci u venčanicama - da li si očekivala trijumf ili je bilo samo važno učestvovati ?

Jeste važno učestvovati ali sam se nadala pobedi“, iskreno je rekla Sanja i dodala da je čudan osećaj kada trčiš u haljini „kao da nemaš ništa na sebi“.

Ovogodišnja trka je, što bi rekli sportski komentatori, bila „spoj mladosti i iskustva“. Milica Živanović je bila među onima koje su, više nego uspešno, parirale mlađim takmičarkama:

Dobro je bilo. Ja sam među najstarijima danas a završila sam u prvoj trećini. Prvi put sam sada učestvovala jer sam prvi put i čula za trku. Želela sam da dam sebi malo zadovoljstva, nisam imala poseban povod“.

Milica do sada nije oblačila venčanicu.

Nisam i nemam nameru“, rekla je uz osmeh, ali odsečno. „Neću se više ni ovde pojavljivati – ima devojaka dosta, neka probaju mlađe“.

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU SA TRKE U VENČANICAMA OVDE

Pogledajte još